Foto’s afgebrande varkensstal Mill

Afgebrande varkensstal Mill

Zoals meestal worden ‘pottenkijkers’ tegenwoordig goed op een afstand gehouden, onder het mom van ‘levensgevaar’ en asbest. En dat terwijl de meeste mensen dichtbij de stal aan het werk waren, ook zonder beschermende kleding.

De foto’s zijn gemaakt in de middag na de brand. Soms kon je nog een varken horen krijsen. Volgens een scholier die stond te kijken hadden ze in de ochtend nog een varkentje levend uit een stal weten te halen. Maar wat heet levend, als de longen vol rook zitten en het dier vast en zeker uit zijn lijden is verlost.

Het saneren van de stallen gebeurt vaak in het donker, wanneer mensen thuis zitten, aan het avondeten of voor de buis. Een klein groepje mannen liep met plastic zakken door een stuk bos waar overal zwartgeblakerde stukken lagen van het dak of isolatiemateriaal. Een van de jongens zette voorzichtig een liedje in: ‘We hebben een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht…’. Ik begrijp het wel, voor deze jongens is het gewoon werk, en ze hadden nog een lange avond en nacht voor de boeg. Dan kun je er maar beter het beste van maken en nog een beetje lol hebben tussendoor.

Reacties zijn gesloten.

error: Copy content is not available.