Afklikcentrum

Gisteren hoorde ik iemand op tv een verspreking maken. In plaats van afkickcentrum zei ze afklikcentrum. Soms worden de beste ideeën bij toeval geboren. Een afklikcentrum voor mensen die verslaafd zijn aan computers, internet of social media. Of alle drie.

Voor mij zou het ook wel iets zijn, een hele tijd geen internet, al geef ik toe dat dat niet makkelijk zou zijn. Het hoort al jarenlang bij mijn dagelijkse leven en bij mijn werk als websitebouwer en fotograaf. En maak jezelf daar maar eens van los. Maar het zou goed zijn als dit af en toe wel zou lukken. Hoe leuk het ook kan zijn, het is ook onnatuurlijk om zo lang achter de pc te zitten. Soms ben ik zo lang bezig met met een website of het bewerken van foto’s dat de computermuis in mijn rechterhand lijkt te zijn vergroeid met mijn handpalm.

Computermuishand