Bye Bye Facebook?

Arjen Lubach: Bye Bye Facebook

Voor degenen die gisteravond naar Arjen Lubach hebben gekeken, wie gaat er daadwerkelijk zijn Facebookaccount opzeggen? Voor degenen die niet weten waar ik het nu over heb, Arjen Lubach legde in zijn programma uit wat Facebook allemaal van je weet en wat ze met die informatie kunnen doen: Bye Bye Facebook. Het is inderdaad idioot hoeveel macht Facebook heeft en daar moet nodig wat aan gedaan worden. Ik heb al meermalen overwegen mijn account te beëindigen, maar eerlijk gezegd omdat ik het medium af en toe beu ben en niet zozeer om wat Facebook allemaal van mij zou weten. Maar Arjen Lubach heeft in dit geval wel makkelijk praten. Hij heeft een tv-programma waar hij iedere week zijn ideeën en opmerkingen kwijt kan. Voor de gewone burger en mensen met een eigen bedrijfje is Facebook bijna onmisbaar geworden.

Gisteravond was trouwens de laatste aflevering van dit seizoen. Hij kan dus lekker een paar maanden achterover gaan leunen en kijken wat het tv-volk nu gaat doen. Het zou me niks verbazen als hij bij de eerste uitzending van het volgende seizoen doodleuk vertelt dat het een grap was om aan te tonen hoeveel macht hijzelf als tv-mannetje heeft.

10 gedachten over “Bye Bye Facebook?”

  1. Facebook heeft veel macht, dat is waar. Maar heeft iedere grote software producent/dienst dat niet? Google, Twitter, Apple, Microsoft, Adobe, om er maar een paar te noemen. Er zijn bedrijven die een dermate grote impact hebben op de maatschappij wereldwijd dat het product het bedrijf ontgroeit en overstijgt. In dit geval betreft het een communicatiemiddel. Het klinkt futuristisch, maar het zou dan eigenlijk een soort mondiale dienst moeten worden aan alle wereldburgers. Daar zal Mark het wel niet mee eens zijn.

  2. Ik vind het goed van hem. Hij legt mensen uit wat facebook allemaal doet en voert op deze manier actie. Als je hier niet aan meedoet is dat je eigen keuze natuurlijk, maar Arjen heeft wel gelijk. Facebook heeft meer macht dan dat de site ooit zou mogen krijgen. #byebyefacebook

  3. Het is cabaret. Er wordt flink overdreven om het grappig ? te maken. Ik ga niet stoppen. Ik ben zelf heel goed in staat dat te bedenken. ??

Reacties zijn gesloten.