Bloedmooie maan (of wat ik daarvan in gedachten had)

Op een stoeltje in het buitengebied ten zuiden van Tilburg, met mijn camera met telelens op een statief en anderhalve liter water. Een klein stukje verderop een man en een vrouw die er ook even goed voor waren gaan zitten, elk met een verrekijker om de nek. Maar helaas, geen maan te zien. De sluierbewolking die er al hing toen ik aankwam bleek te dik te zijn. En manen bewegen nooit voor wolken langs, altijd andersom. Ik heb dus maar een schets gemaakt van hoe ik het ongeveer in gedachten had, met de maan voor een stukje achter de vogelverschrikker. Leek me wel een leuke hint naar alle legendes rondom bloedmanen, slechte voortekens en dat soort dingen. In mijn schets is de maan natuurlijk veel te groot, maar aangezien hij zich niet heeft laten zien mag ik er zelf van maken wat ik wil.

Bloedmaan achter vogelverrschrikker