Deze foto op met name Twitter wordt rijkelijk gedeeld. Dat is nodig en goed, maar omdat Twitter een vluchtig medium is waarin berichten snel weer verdwijnen in de dagelijkse stortvloed van tweets maak ik er even een blogje van. In een motie voor de vrijlating van de Turkse voorzitter van Amnesty International, Taner Kiliç, stemde iedere partij voor, behalve DENK. In Nederland mag iedereen een eigen politieke partij beginnen, en met genoeg stemmen komt zo’n partij in de Tweede Kamer. Dat was in 2014 zeer waarschijnlijk de achterliggende gedachte van PvdA-kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, toen ze zich afsplitsten van de Tweede Kamerfractie van de PvdA ‘omdat zij niet bereid waren hun vertrouwen uit te spreken in de opstelling van de eigen fractie in het integratiedebat en in het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher’ (bron: Wikipedia). In Nederland mag je dan door als eenmansfractie, iets waarvan ik sowieso vind dat dit meteen afgeschaft zou moeten worden. Als je uit een partij stapt, dan ook meteen vertrekken uit de Tweede Kamer. Als ik op persoon A stem omdat deze lid is van partij A, dan verwacht ik ook dat deze het beleid uitvoert van partij A en niet opeens als eenmansfractie een hele andere politiek gaat voeren. Dat is in mijn ogen misbruik maken van stemmen en kiezersbedrog.
De twee eerder genoemde ex-PvdA’ers begonnen hun eigen partij DENK en dat zag er allemaal heel overtuigend uit. Ga naar hun website en lees hun verkiezingsprogramma, hoe prachtig geformuleerd deze is, haast overtuigender dan die van een willekeurige andere oer-Hollandse politieke partij. Een teken dat er heel goed en lang over is nagedacht zodat er maar niks tegen in te brengen valt. Hoe goed ze het wel niet voorhebben met hun eigen land en met alle Nederlanders. Mijn excuses als ik hiermee iemand voor het hoofd stoot, maar ik geloof hier geen ene malle moer van. Ik ben het niet eens met Wilders, maar hij is in ieder geval ondubbelzinnig en eerlijk. Naar de dubbele agenda van de leden van DENK is het alleen maar gissen, totdat je zo’n mooi resultaat van een stemming onder ogen krijgt.
Misschien hadden ze ook wel voor willen stemmen om ten aanzien van de Nederlander een overtuigend Nederlandse partij te kunnen blijven, hier lijkt het wel of ze onder toeziend oog van moederland Turkije toch maar tegen hebben gestemd. Eerder weigerden ze al de Armeense genocide een genocide te noemen, en in februari kwam NRC Handelsblad met het nieuws dat DENK op sociale media gebruikmaakte van nepprofielen om de publieke opinie te beïnvloeden. DENK is volgens mij als politieke partij niet te vertrouwen. Er zou een wet moeten komen die een binnenlandse politieke partij kan laten ontbinden als er duidelijk bewijs is van politieke betrokkenheid met of vanuit een ander land. Hard bewijs zoals opgenomen gesprekken of onderschepte e-mails is dan niet eens nodig. Het tegenstemmen in eerder genoemde motie is meer dan bewijs genoeg.
Laat ook de foto van DENK boven het artikel op de website van Elsevier even goed tot je doordringen.