Een wandelende Wikipedia

Gisteravond werd de Nationale Schooltoets uitgezonden, een kennistoets voor kinderen en ouders. De presentator sprak toen over iemand die je wel een wandelende Wikipedia zou kunnen noemen, in plaats van een wandelende encyclopie. Dat klonk even heel vreemd in mijn oren. Wikipedia is geen fysiek ding dus ik kan me hem niet lopend voorstellen, en zouden kinderen echt niet meer weten wat een encyclopedie is??? Als ik op Wikipedia zoek naar ‘Wikipedia’ krijg ik te lezen dat dit een meertalige internetencyclopedie is. Dus toch een encyclopedie! Waarom iemand die over veel parate kennis beschikt dan niet gewoon een wandelende encyclopedie blijven noemen? Kinderen zal het verder een worst wezen. Die zoeken niks meer op in een encyclopdie of op Wikipedia, ze googelen gewoon.

Encyclopedie