Eikenprocessierups

Je denkt bij alle berichten over de eikenprocessierups ik blijf wel uit de buurt en loop er in een grote boog omheen. Maar dat is niet genoeg. Het lijkt erop dat je maar beter helemaal niet in het bos moet komen of in de buurt van zomereiken, want dat is de soort die in Nederlands algemeen is (Amerikaanse eiken hebben er blijkbaar geen last van). Zelfs kijken naar zo’n pluizige zak vol wriemelende rupsen levert al jeuk op, en de brandharen doen de rest. Ook hier dus bultjes op armen en benen die pas na een week langzaam lijken weg te trekken.

Deze foto is gemaakt van op een afstandje en daarna flink uitgesneden: zomereiken op Landgoed Huis ter Heide bij de Moer, een dorp vlakbij Tilburg. Hier zijn 5 nesten zichtbaar, maar er zaten er nog meer.

Nesten van eikenprocessierups op eiken op Landgoed Huis ter Heide bij de Moer, een dorp vlakbij Tilburg
Eikenprocessierupss op eiken

2 gedachten over “Eikenprocessierups”

  1. Die foto is inderdaad gemaakt bij het water, bij het Leikeven. Huisdieren lijkt ook een probleem te zijn, in die zin dat ze nieuwsgierig zijn wat het is, eraan krabben of zelfs eraan likken of ervan eten. Vervolgens nemen ze het mee naar binnen naar hun baasje. Een vriend van me had veel last van zijn lippen en tong, en hij had er toch echt niet zelf van zitten snoepen. Zijn kat wel.

  2. Ik heb er afgelopen middag met mijn dochter gewandeld. Het gebied zit vol met nesten. Vooral rondom het water is het extreem. Kijk goed uit.

Reacties zijn gesloten.