Under Suspicion (2000)

Gene Hackman blijft een van mijn favoriete acteurs. In 2004 draaide hij zijn laatste film, zijn honderdste om precies te zijn. Misschien vond hij dat een mooi rond getal om zijn carrière mee af te sluiten. Als ik een film met Gene Hackman bekijk blijven mijn ogen geplakt aan iedere beweging en iedere gezichtsuitdrukking die hij maakt. Het is allemaal zo intens en zo aan de oppervlakte dat het lijkt alsof er letterlijk een energie aan het stromen is, van het scherm naar mij. Soms is die prettig, soms vol spanning, en soms heel beangstigend.

Under Suspicion uit 2000 van regisseur Stephen Hopkins krijgt op IMDB een score van 6.5. Veel te laag wat mij betreft, maar ik ben dan ook bevooroordeeld. Gene Hackman speelt een bekende jurist en weldoener met de naam Henry Hearst die op het punt staat een toespraak te houden om fondsen binnen te halen voor de kinderen van Puerto Rico. Net daarvoor moet hij echter op verzoek van de politie (Morgan Freeman als Captain Victor Benezet) nog heel even naar het bureau komen om een toelichting te geven op een eerder afgegeven verklaring. Twee jonge meisjes, kinderen nog, verkracht en vermoord, en Henry’s verklaring rammelt aan alle kanten. Meer leugens doemen op in zijn verhaal, en wat een korte toelichting van maximaal tien minuten had moeten zijn, loopt uit op een lange lange ondervraging.

Een verhaal over verlangens en behoeften, teleurstellingen en spijt, en over boetedoening. En misschien ook wel over liefde.

Filmposter Under Suspicion (2000)
Monica Belluci en Gene Hackman in Under Suspicion (2000)

1 gedachte over “Under Suspicion (2000)”

  1. Deze film is van uitzonderlijke klassen en verdient minimaal een 8,5
    Dus ik ben het helemaal eens met jou Jack.
    Je hebt het perfect beschreven !

Reacties zijn gesloten.