Geluidsbelastingkaarten Tilburg

Tilburg is verplicht om het geluidsniveau in de stad in kaart te brengen. Dit gebeurt volgens de Europese Richtlijn Omgevingslawaai. De EU gebruikt deze informatie om te beoordelen hoeveel mensen last hebben van omgevingslawaai en/of hiervoor Europees beleid moet worden aangepast. De gemeente heeft in 2012 in kaart gebracht op welke plekken in de stad meer dan 55 decibel geluid wordt geproduceerd. De gemeente gaat aan de slag met het maken van een geluidsactieplan. Dit plan is in juli 2013 klaar. (bron: Gemeente Tilburg)

Geluidsbelastingkaarten zien er goed uit, nu nog een oplossing voor het lawaai. Op de kaarten is alles vanaf okergeel/oranje richting paars 55dB of hoger. Ikzelf woon in een gebiedje dat omgeven is door deze kleur tot aan rood toe. En dat klopt, want staat de balkondeur open en is het topdrukte op de weg, kunnen de vogeltjes nog zo hun best doen, ik hoor ze niet. In 2013 moet er een plan klaarliggen om hier iets aan te doen. Een natuurlijke geluidswal lijkt me een goede optie. eerst een metertje of anderhalf aan zand met daar bovenop een soort heg/houtwal. Ook nog eens veilig voor spelende kinderen en katten.

Geluidsbelastingkaart TilburgGeluidsbelastingkaart eigen wijk

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on TumblrEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *