Hack-attack

Heb je een WordPress website of welk ander cms dan ook? Blijven updaten en op zijn minst een beveiligings- en backupplugin installeren! Ik gebruik al jaren Wordfence, ook voor mijn websiteklanten, en tot nu toe alleen maar tevreden. Het kan weleens een andere plugin in de weg zitten, maar daar kom je dan zelf wel achter en een oplossing vind je dan ook wel weer. Voor rest werkt de firewall goed en heb ik nog geen gehackte site gehad. Afkloppen! Want helaas is een hack nooit helemaal te voorkomen.

Af en toe kijk ik eens in het log-venster van Wordfence en dan zie ik iets als onderstaande afbeelding. Inlogpogingen, handmatig of geautomatiseerd via bots, en soms ook door wie. Nu weet ik niet of het klopt, maar anders is ene Oleinichenko Denis aardig actief geweest. Het is maar een naam natuurlijk en het IP-adres hoeft ook niet te kloppen, zelfs het land niet.

Wordfence blocked IP-adressen en inlogpogingen