Kerstboompje

KerstboompjeWel of geen kerstboom, dat is al een aantal jaren geen vraag meer voor me. Ik hoef ze niet meer, die jeukende naalden, dat gepriegel met haakjes en kerstballen en die draden met lampjes die er altijd weer voor zorgen dat een zojuist zo mooi ophangen kerstbal weer naar beneden flikkert. Alleen al erover schrijven bezorgt me al jeuk. Veel liever zie ik kerstbomen (meestal van de soort ‘fijnspar’) gewoon buiten staan. Niet in een lange rij, van klein naar groot en in de maak voor kerstversie 2010, 2011 of nog later, maar gewoon ergens tussen de andere bomen in het bos. Ik ben bang dat de Hollandse gemoedelijkheid van kerstbomen vol lichtjes, kerststallen en koek en zopie niet meer zo in mij aanwezig is. Gisteren nog liet mijn vriendin – voor de grap gelukkig – nog een keer dat verschrikkelijke woord ‘gezellie’ vallen dat een jaar of tien geleden in zwang was. Als een kerstboom over gevoelens zou beschikken zou het ter plekke al zijn naalden verliezen bij het horen van dat woord.

Ach, ik overdrijf weer een beetje. De mooiste kerstboom van dit jaar staat trouwens nog steeds in het bos, gezellig tussen al het andere groen en is nog geen tien centimeter groot. Weinig kans dus dat iemand deze ‘boom’ stiekem mee naar huis zal nemen. Zelf zou ik hem niet eens meer terug weten te vinden, maar mocht je willen gaan zoeken, hij staat ergens op het landgoed van Huis ter Heide tussen de dorpen Loon op Zand en de Moer.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on TumblrEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *