Predikatuur

Appellation Contrôlée, BOVAG, ANWB-Camping, Eco, FSC, ANVR, dat zijn maar enkele van de al wat oudere stempeltjes en etiketjes op produkten en diensten die het de consument makkelijker moeten maken bij het maken van zijn keuze. Het kaf van het koren kunnen scheiden uit het gigantisch grote en constant wisselende aanbod. Met mensen gaat het al niet veel anders. Zelf sta ik alleen maar ingeschreven in het BIG-Register voor verpleegkundigen en mijn flat heeft onlangs het Keurmerk Veilig Wonen gekregen, maar mijn fysiotherapeute is inmiddels alweer toe aan haar volgende certificering zodat ze geregistreerd kan blijven als vakkundig zorgaanbieder. Tenminste in de tijd die haar nog rest om haar beroep uit te oefenen, want veel tijd gaat tegenwoordig zitten in het bijhouden van administratie ter controle op haar eigen werkzaamheden.

Op steeds meer zaken en mensen worden etiketjes geplakt zodat het wel lijkt alsof we leven in een predikatuur. Dat is net zoiets als een dictatuur maar dan anders. Zou het met websites straks ook zo gaan vraag ik me af. Er zijn al sites die proberen het aanbod wat doorzichtelijker te maken en je kunt er een aantal sterretjes of bolletjes krijgen, afhankelijk van hoe anderen je site beoordeeld hebben. Misschien wordt het nog officiëler en krijgen sites straks ook een predikaat dat je ergens in de rechterbovenhoek kunt plaatsen om aan te kunnen tonen dat je website er mag zijn. Een ding is in elk geval zeker, de instantie die deze predikaten gaat uitdelen zal er goed geld mee verdienen.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on TumblrEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *