Service van de zaak

Dit is niet het programma Kassa, maar ik ga toch even een compliment geven. Ik heb een Fuji camera die inmiddels al zo’n dik 5 jaar oud is en waarbij al na een paar maanden het rubber van de behuizing ging loslaten. Zag er niet zo fraai uit maar verder functioneerde hij goed dus ik liet het erbij. Sindsdien stop ik deze X-T1 nog geregeld in mijn tas tijdens het doen van boodschappen en dergelijke en het rubber ging op steeds meer plaatsen loszitten tot het punt dat ik heb overwogen het er maar in zijn geheel van af te trekken.

Het blijkt een bekend euvel te zijn bij de eerste serie van dit model en ik had ooit eens gelezen dat Fuji de camera onder coulance van nieuw rubber voorzag. Maar toch niet meer na 5 jaar? Wel dus. Ik kon de camera met een UPS label opsturen naar Duitsland en kreeg hem een paar weken later in een mooi kartonnen doosje terug, met nieuw rubber, sensor gereinigd en uitgelijnd en de camerasoftware geüpdate naar de nieuwste versie. Alsof ik een nieuwe camera kreeg toegestuurd. De autofocus van dit model is nog niet zo snel en het aantal pixels (16 miljoen) is ook wat achterhaald, het blijft een erg leuke camera die ik niet zomaar weg ga doen.

Fujifilm X-T1