Tobor the Great (1954)

Filmposter Tobor the GreatAltijd leuk, oude B-movies uit de jaren vijftig en zestig, met name sciencefiction- en horrorfilms. Ik dacht dat ik ze allemaal al gezien had, maar deze Tobor the Great uit 1954 was mij onbekend. Niet zo heel gek trouwens dat ik hem gemist heb, want hij is echt slecht. Zo slecht dat hij daarom ook wel weer leuk is.

Tobor is een robot (ja, inderdaad, van het woord ‘robot’ maar dan achterstevoren), en zoals dat hoort uitgevonden door een professor op leeftijd die toevallig een hele mooie dochter heeft. Soms is het een assistente, dit keer een dochter. Tobor moet ingezet worden bij de eerste ruimtevluchten om te kijken of het wel veilig genoeg is daarboven om er mensen naartoe te sturen. De techniek achter Tobor is geheim, en dus willen een paar slechte mannen die heel graag in hun bezit krijgen. Zou het ze lukken of gaat Tobor daar een stokje voor steken?

Hieronder een foto met vier scènes uit de film. Tobor kan handjes geven, is lief voor kinderen en kan in een jeep rijden. En geloof nooit filmposters! Net als nu beloven die meer dan je krijgt. De vrouw op de poster zal nooit in de armen van grote Tobor liggen, en al zeker niet in die jurk.

Vier scènes uit de film Tobor the Great