Vrije tijd

Betekent vrije tijd alleen maar de tijd dat je niet op je werk hoeft te zijn? Ik zie best veel mensen hun ‘vrije’ tijd volproppen met allerlei bezigheden waar ze anders maar niet aan toekomen. Alles wat ze nog willen doen. Ik zeg niet dat iets doen verkeerd is. Sommigen gaan muziek maken of wandelen of naar de film, of sporten of poetsen. Op andere tijden voelen ze zich misschien onrustig en ongelukkig omdat ze niet dat kunnen doen wat ze het liefst zouden willen doen. Dat gevoel ken ik zelf helaas ook maar al te goed, met name als ik aan websiteklussen bezig ben die me de hele dag achter de computer doen zitten. Maar Ik ervaar zelf echte vrije tijd met name als ik echt helemaal niks doe. Je zou het lummelen kunnen noemen. Alleen maar wat zitten rommelen in huis of met de ogen dicht op de bank liggen luisteren naar wat er te luisteren valt. Of slenteren door het bos en kijken en luisteren, zonder doel en zonder opdracht (route, op tijd thuis). Misschien verveel ik me daarom wel nooit. Er is namelijk altijd wel wat te doen, namelijk niks.

Bij een sloot kijken naar onder water zacht heen en weer wiegend gras.

Grasstengels onder water