
In de nieuwe Univers die zojuist verschenen is staat een bericht over een nieuw ‘ontwikkelde’ wespensoort die geen taart schijnt te lusten. Verdere achtergrondinformatie ontbreekt overigens bij dit artikel waardoor ik me afvraag wat deze wespen dan vinden van een stukje beschuit met verse aardbeien of een boterham met pruimenjam. En vlaai is geen taart. En hoe zit het dan met ijsjes en limonade? Op campings wordt heus meer gegeten dan alleen maar taart. Zouden deze wespen dan genetisch zodanig aangepast worden dat ze gruwelen van zoetigheid? Dat lijkt me nogal consequenties hebben voor het hele voedingspatroon van deze wespen die hun energie toch ergens vandaan moeten halen, zeker op campings temidden van bos met alleen maar naaldbomen. Niks wat daar groeit en bloeit wat ik als wesp zou lusten, behalve dus die overheerlijke kersenvlaai waar tante Jo op het punt staat een flinke hap uit te nemen.
Het bericht lijkt bijna een hoax te zijn. Komen na de wespen de mieren en de vliegen aan de beurt? Het zijn vreemde ontwikkelingen, zeker als je bedenkt dat op een gegeven moment geen wespen meer op taarten hoeven af te komen omdat dat ze er al op zitten. Een nieuw recept van meesterbakker Janssen. Geen gefrituurde wespen en larven zoals in China maar een laagje krokante wespen in gelei met nootmuskaat en een toefje slagroom. Wespen schijnen een nootachtige smaak te hebben. Dan zou ik zeggen bak een lekkere notentaart en laat die wespen rustig rondvliegen, of bedenk hoe je taarten kunt maken waar geen wespen op afkomen. Dat is nog gezonder ook.
Geef een reactie