Corona en anderhalve meter afstand houden

Het irriteert mij nog steeds dat het lijkt alsof er nog maar weinig mensen zijn die de moeite nemen anderhalve meter afstand te bewaren. Het lijkt nu wel wat beter te gaan met het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en bezette ic-bedden, her en der zie je toch weer een plotselinge toename in het aantal besmettingen, zoals onlangs nog in een verpleeghuis in Maassluis.

Wanneer ik op straat loop en ik nader een paar andere voetgangers ga ik er maar alvast vanuit dat ik degene ben die het gras op moet of half in de struiken moet gaan hangen om anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. En meestal en helaas is dat ook zo. Soms word ik zelfs gedwongen om tussen 2 mensen door te lopen, alsof ze dat zo met elkaar afgesproken hebben. Of ik ben samen met iemand aan het wandelen en hij/zij en ik bewaren een meter of 2 afstand, dan is er altijd wel iemand die denkt dat die ruimte gemaakt is speciaal voor hem om doorheen te kunnen lopen. Net als in het verkeer als je met je auto afstand bewaart tot je voorganger en iemand ziet die ruimte alleen maar als een uitnodiging zijn eigen auto daar in te kunnen voegen.

Bij dieren is het helaas niet anders, al had ik dat wel gehoopt. De twee futen rechts bewaren keurig wat afstand ten opzichte van elkaar, alleen maar om de twee linkse asociale eenden de gelegenheid te geven tussendoor te zwemmen. Dat was nu net niet de bedoeling.

Twee keer twee eenden en afstand bewaren tijdens corona.