Doel, België 2010

Het plaatsje Doel in België, gelegen aan de Schelde, ten dode opgeschreven wegens plannen voor uitbreiding van het havengebied. Ik heb er vele foto’s gemaakt, maar me hier beperkt tot een paar impressies omdat er al ontzettend veel foto’s van Doel op internet staan en niemand behoefte heeft aan foto’s van vieze matrassen, restanten van kleding en andere troep en menselijke restanten van krakers en junks.
Van de oorsponkelijke bewoners zijn nog maar een handjevol mensen volhardend in hun wens om er te blijven wonen, maar veel privacy hebben ze niet meer, ook al omdat nog steeds ontzettend veel nieuwsgierigen naar en door Doel trekken om rond te kijken in dat spookstadje aan de Schelde.

Edit 2023: Andere tijd, andere politiek en andere voorkeuren. Na tientallen jaren is nu besloten om het het gebied rond de Schelde niet alleen maar te reserveren voor de haven en industrie, maar ook voor mens en natuur. Het plan is nu om het dorpje Doel te gaan herbouwen en er weer een leefbaar dorp van te maken. Naast de kerncentrale.