Tourstart Den Bosch 1996

De enige Tour de France editie waar ik ooit bij aanwezig ben geweest was in Den Bosch. En maar goed ook, want je ziet zo goed als niks van een etappe. In Den Bosch goot het destijds hard tijdens de proloog en tijdrit. Als je al vooraan stond waren de renners in een zucht en scheet aan je voorbij geraasd. Voor de rest van het publiek was het turen tussen paraplu’s of je een glimp van de renners kon opvangen, of je nam een keukentrap mee van huis.

Olympus Mju compactcamera

Op de markt in Den Bosch verzamelden zich de wielrenners en dat was de enige plek waar je ze wat beter kon bekijken. En blijkbaar was dat wat iedereen graag wilde, ook ikzelf. Dus stond ik daar met een kleine Olympus Mju in mijn hand foto’s te maken van Cipollini, Blijlevens, den Breuk(ink) en nog wat andere wielrenners waarvan ik nooit heb kunnen achterhalen wie het zijn. Tot zover dus mijn kennis en affiniteit met de wielersport.

Hieronder staan de foto’s, ingescand vanaf negatief en dia, en lekker verkleurd en onscherp dankzij een behoorlijke korrel die het gevolg is van het jarenlang bewaren van deze negatieven in een vochtige kelder.