Skulptur Projekte 2017 – Münster

Skulptur Projekte Münster is een internationale kunstmanifestatie met hedendaagse kunst die slechts een keer in de tien jaar plaatsvindt. Het richt zich niet zozeer op de kunst van dat moment of het afgelopen jaar, maar probeert en ruimer beeld te geven van wat er in de kunstwereld leeft. Je zou het een korte geschiedschrijving kunnen noemen van de kunst van de afgelopen 10 jaar tot nu, in plaats van een momentopname met alleen maar kunstenaars die op dat moment hot zijn.

Ik heb de expositie bezocht gedurende een paar dagen en met een boekje als handleiding. Als ik foto’s van anderen zie lijkt het wel alsof het boekje dat ik had verre van compleet was. Bij deze dus een kleine impressie in foto’s van kunstwerken die ik tijdens mijn wandelingen door Münster ben tegengekomen.