Stalbrand Lierop

Stalbrand Lierop

Heeft het eigenlijk wel nut foto’s te maken van stalbranden. Tenzij je een perskaart hebt word je op afstand gehouden door politie of beveiligers. Mocht je een aantal dagen later teruggaan kun je eventueel nog een paar foto’s van varkens die geruimd worden zodat het gebeuren iets meer wordt dan wat standaard zinnetjes op internet. Zoals dat de brandweer snel ter plaatse was, 1000 varkens dood, gestikt in de rook, levend verbrand, stallen gespaard, geen slachtoffers, boerengezin helemaal van slag. Dat soort zinnetjes.

Elke stalbrand is een verschrikking, het zijn er te veel, ze zijn onnodig en ze zijn allemaal hetzelfde. Je kunt zo’n bericht in principe gewoon kopiĆ«ren en je hoeft alleen maar de datum en de locatie aan te passen en het aantal varkens dat bij de brand is omgekomen.

De stalbrand in Lierop was meer van hetzelfde. De beveiliging stond op een meter of 200 afstand iedereen tegen te houden. Duidelijk niet alleen maar om veiligheidsredenen maar met name om nieuwsgierigen en eventuele actiegroepen op afstand te kunnen houden. Zelfs met een telelens was het zo goed als onmogelijk een paar fatsoenlijke foto’s te maken.

Op een van de foto’s staat een bord met de de woorden ‘Zichtstal vleesvarkens’, met 3 lachende varkens waarvan er een een fototoestel om zijn nek heeft hangen. Fotograferen doe je vooral buiten en dat woord kennen de meeste varkens in Nederland niet.

Stalbrand Lierop, zichtstal met vleesvarkens