Verkiezingsdebat Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg

Verkiezingsdebat op de Internationale Vrouwendag, met 6 vrouwelijke politici, olv Rob Trip

Gisteren vond tijdens de Internationale Vrouwendag op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg een verkiezingsdebat plaats met enkel vrouwelijke politici: Stientje van Veldhoven (D66), Barbara Visser (VVD), Mona Keijzer (CDA), Renske Leijten (SP), Lilianne Ploumen (PvdA) en Kathalijne Buitenweg. Rob Trip van de NOS leidde het debat. In de zaal voornamelijk studenten en leraren, op een rij bejaarde mensen na die waarschijnlijk vanuit het naastgelegen zorgcentrum een kijkje waren komen nemen.

De thema’s gingen voornamelijk over hoe studies gefinancierd moeten gaan worden en hoe het straks voor de studenten zal zijn als flex-werk nog het enige dienstverband is waar ze op kunnen rekenen. Thema’s waar de ouderen weinig affiniteit mee zullen hebben gehad, behalve één vraag van een student uit de zaal over het wetsvoorstel van D66 met de naam initiatiefwet Waardig Levenseinde. Ik vond het bijna een pijnlijke vraag, vooral omdat het leek alsof niemand zich echt van de aanwezigheid van deze ouderen bewust was. Ze hebben zich niet verroerd, maar ze zullen er zo hun eigen gedachten bij hebben gehad.

De mensen in de zaal waren tijdens het debat niet alleen maar aan het luisteren, maar zoals altijd ook druk bezig op hun smartphones. Even kijken of er nog een aanbieding was voor een mooi paar laarzen. Ook heel belangrijk.