Wake en opruimwerkzaamheden stalbrand Mill

Gisteren ben ik voor een tweede keer gaan kijken bij de afgebrande varkensstallen in Mill. Ik wilde op zijn minst een paar foto’s van dode varkens, zodat het niet bij de naam van een dier blijft maar het ook een gezicht krijgt.

De brand begon rond kwart over acht, en het vuur was geblust rond elf uur, waarbij de brandweer zich voornamelijk heeft geconcentreerd op het nat houden van een derde stal toen bleek dat ook de tweede stal niet meer te redden was. Eén van de stallen was een kraamstal met zeugen, de andere stal was voor de biggen. De stal met de biggen is volledig afgebrand en de biggen zijn door de gesmolten plastic roosters in de mestput beland. Dat is de reden waarom ik bij mijn eerste bezoek geen varken of big had kunnen ontdekken op mijn foto’s.

Een aantal zeugen uit de kraamstal is naar de stal verplaatst die de brandweer heeft kunnen redden. Wat er met deze zeugen gaat gebeuren is onduidelijk. Ze zouden op zeer korte termijn (komende week) hun jongen moeten krijgen. Dat betekent dat ze snel naar een andere boerderij gebracht moeten worden. De grote witte zakken op het grasveld voor de stal zijn gevuld met de opgepomte mest uit de mestputten.

Behalve foto’s heb ik ook een paar korte video’s gemaakt.