Brand varkensstal Agelo, Twente

Bij deze brand in een stal van een opfokbedrijf kwamen enkele honderden zeugen en biggen om het leven | Several hundreds of pigs and piglets werre lilled in this barn fire

Zoals verwacht werd iedereen geacht op de openbare weg te blijven, dus het resultaat is weinig meer dan wat foto’s van de bekende puinhoop na een stalbrand. De mensen van Hart van Nederland konden wel nog beelden maken vanuit de lucht met een drone. Voor dit soort klussen misschien toch wel een goede investering.

De opruimploeg plaatste hekken die voorzien werden van grote lappen landbouwplastic zodat er vooral niks te zien zou zijn wat de kranten zou kunnen halen. Vooral geen karkassen van varkens. Het ruimen zou waarschijnlijk pas in vanavond of nacht beginnen.

Detail bij deze brand is dat de brandweer het nodige bluswater van erg ver moest halen. De slangen lagen aan elkaar gekoppeld langs de kant van weg. Met de auto kon ik de kronkeling volgen tot aan het beginpunt, bijna drie kilometer verderop.

En dan nog die ene pony naast een van de niet afgebrande stallen. Een enkele pony buiten en duizenden varkens en biggen binnen. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om in te zien dat er hier iets niet helemaal klopt.

Bijna drie kilometer aan brandslangen.

Reacties zijn gesloten.

error: Copy content is not available.