Expositie ‘High Fashion & Street Style’

In het Noordbrabants Museum in den Bosch is op dit moment een expositie rond modefotografie te zien. Zeer de moeite waard, ook als je geen enkele interesse hebt in mode. Een grote hoeveelheid foto’s en heel gevarieerd. Van de eerste korrelige zwart-wit-foto’s tot de digitale foto’s van nu. Nog te zien tot en met 3 september 2023.

De tentoonstelling ‘A Personal View on High Fashion & Street Style. Photographs from the Nicola Erni Collection – 1930s to Now‘ geeft een uniek en onbegrensd inkijkje in bijna honderd jaar haute couture- en straatmodefotografie. Van de supermodellen en de schoudervullingen tot de streetstyle looks op social media. (bron: Noordbrabants Museum in Den Bosch)

In deze collectie foto’s ook een aantal van fotograaf Bill Cunningham (1929-2016) die alles op het gebied van mode fotografeerde wat hij interessant genoeg vond om vast te leggen. Of het nu om een bekend persoon ging of zomaar iemand op straat. Hij kreeg een wekelijkse rubriek in The New York Times waar hij de foto’s kon publiceren die hij de voorafgaande week had gemaakt. Voor al zijn overige beeldmateriaal geldt dat hij ze nooit afdrukte. Het enige waarin hij geïnteresseerd was was vastleggen / documenteren.

Er zijn twee documentaires over hem gemaakt waarvan ik er een onlangs heb gfezien: The Times of Bill Cunningham. De andere is Bill Cunningham New York.

Trailer The Times of Bill Cunningham